Club Brugge verliest in leeg Jan Breydel

In een leeg Jan Breydelstadion heeft Club Brugge met 0-1 verloren van Napoli. Club moet zijn laatste groepswedstrijd op het veld van Midtjylland winnen als het wil overwinteren in de Europa League. Napoli behoudt het maximum van de punten in groep D en is zeker van de volgende ronde en groepswinst.

Door de verhoogde terreurdreiging in ons land besliste de burgemeester van Brugge, Renaat Landuyt, samen met de politiediensten om de wedstrijd tussen Club en Napoli achter gesloten deuren te laten doorgaan. Dat was niet naar de zin van de supporters en zij protesteerden dan ook voor de match buiten het het Jan Breydelstadion.

Supporters of niet, het was Napoli dat de wedstrijd in het openingskwartier controleerde en bijna op voorsprong kwam via David Lopez. Zijn schot ging in het zijnet. Nadien nam Club Brugge stilletjes aan de wedstrijd in handen en creëerde het enkele kansjes, maar op de beslissende momenten maakte onder andere Izquierdo de verkeerde keuzes. Enkele minuten voor de rust viel er dan toch een doelpunt, maar het was aan de andere kant. De Roemeen Chiriches trapte de bal na een hoekschop voorbij Bruzzese in doel.

Een serieuze dreun voor Club Brugge dat ook in het begin van de tweede helft het initiatief aan Napoli moest laten. Net zoals voor de rust groeide blauw-zwart opnieuw in de wedstrijd en kreeg het meer ruimte om te combineren. Jelle Vossen kreeg de grootste kans om gelijk te maken maar kwam enkele haren te kort om een voorzet van Meunier binnen te koppen.

Lot in eigen handen

Gelukkig voor Club Brugge verloor het Deense Midtjylland in en tegen Legia Warschau (1-0). Als Club wil overwinteren in Europa moet het zijn laatste groepswedstrijd winnen in Denemarken. Stel dat Legia Warschau dan ook wint van Napoli, dan hebben Club en Legia evenveel punten. In dat geval wordt gekeken naar de onderlinge duels en daarin heeft blauw-zwart het voordeel, want na een 1-1-gelijkspel in Polen won het de terugwedstrijd met 1-0 in Brugge.

Stand groep D

  1. Napoli 15 p
  2. Midtjylland 6 p
  3. Club Brugge 4 p
  4. Legia Warschau 4 p

 

 

 

 

580 keer gelezen