Protest Bruggefans voor gesloten stadion

De wedstrijd in de Europa League tussen Club Brugge en het Italiaanse Napoli werd gespeeld achter gesloten deuren. Zo’n tweehonderd supporters hebben daar voor de wedstrijd luid tegen geprotesteerd. Algemeen manager Vincent Mannaert heeft daarbij zijn pols gebroken toen hij de gemoederen wilde bedaren. Dat nieuws is bevestigd aan onze redactie.

De Brugse aanhangers verzamelden aan de ingang achter de Noord-tribune, waar ze Bengaals vuurwerk afstaken en voetzoekers gooiden. Stewards verhinderden dat ze de doorgang tot het stadion konden forceren. Vlak voor de aftrap weerklonken de gezangen van de supporters tot in het lege stadion. “Wij hebben dat ook gehoord”, vertelt trainer Michel Preud’homme. “Maar wat daar precies gebeurd is, weten we niet. We waren gefocust op onze wedstrijd.”

De lege tribunes zorgden voor een onwezenlijk beeld in een kil Jan Breydelstadion. Door de terreurdreiging werd er dinsdag al beslist om de wedstrijd zonder toeschouwers te laten plaatsvinden omdat de politie de veiligheid niet kon garanderen. Om de aanblik van de lege tribunes toch te verbeteren, werden er in de Noord-tribune spandoeken en vlaggen gehangen.

"Koude, doodse sfeer in stadion"

Voor de spelers van Club Brugge was het vreemd om in een leeg stadion te spelen en ze hebben hun supporters gemist. "Al van tijdens de opwarming was het heel koud en doods in het stadion", reageert Jelle Vossen. "We hebben een publiek dat ons probeert vooruit te duwen op de momenten dat we het nodig hebben en dat missen we vandaag."

1620 keer bekeken