Anderlecht wint met 0-2 in Monaco

Net zoals AA Gent dinsdag heeft ook Anderlecht zonder supporters kunnen winnen tegen een Franse eersteklasser. RSCA won met 0-2 op het veld van AS Monaco met dank aan Gillet, invaller Acheampong een uitblinker Silvio Proto. Dankzij de zege wordt paars-wit tweede in groep J. Tottenham verstevigde zijn leidersplaats na een 0-1-overwinning tegen Qarabag.

Anderlecht moest zowat de hele eerste helft de wet van de sterkste ondergaan. Monaco was het gevaarlijkst met enkele kansjes van Pasalic en El Shaarawy. De eerste doelpoging van paars-wit kwam er na een half uur, een afstandsschot van Dendoncker ging hoog over.

In de slotseconden van de eerste helft kwam Anderlecht tegen de gang van het spel in op voorsprong. Een poging van Najar ging eerst nog via de vingertoppen van doelman Subasic naast. Na de daaropvolgende hoekschop viel de bal voor de voeten van Gillet en die haalde verschroeiend uit: 0-1 na 45 minuten. Voor Gillet is het al zijn derde Europese doelpunt van het seizoen.

De tweede helft begon zoals de eerste met enkele doelkansen voor El Shaarawy, maar de bal wilde niet in doel. Bij Anderlecht was Silvio Proto een van de uitblinkers met een paar knappe en nodige reddingen. Dertien minuten voor tijd werd Dennis Praet, terug na blessure, gewisseld voor Frank Acheampong. Nog geen minuut later verdubbelde diezelfde Acheampong de voorsprong van paars-wit. Eddy Merckx en Paul Van Himst zagen dat graag gebeuren.  

Stand groep J

  1. Tottenham 10
  2. Anderlecht 7
  3. AS Monaco 6
  4. Qarabag 4

Hoewel er geen Belgische supporters toegelaten waren in Monaco, zat er toch (minstens) eentje in het Stade Louis II. Wielrenner Philippe Gilbert, die in Monaco woont, trakteerde zichzelf op een avondje voetbal. 

776 keer gelezen