Emilio Ferrera volgt Mathijssen op bij OHL

Na Westerlo heeft ook OH Leuven een nieuwe trainer. Emilio Ferrera volgt de dinsdag ontslagen Jacky Mathijssen op en tekende een contract voor 2,5 seizoenen aan Den Dreef. Dat maakte de club bekend in een persbericht. Zijn taak is simpel: OHL verzekeren van het behoud.

Emilio Ferrera was momenteel aan de slag bij derdeklasser Dender, maar hij keert nu dus terug op het hoogste niveau in België. Eerder was hij al aan de slag bij Lierse, Club Brugge, Lokeren en Racing Genk. Bij die laatste club werd hij vorig seizoen al na de eerste speeldag ontslagen. OH Leuven kiest voor Ferrera omdat hij “een tactisch sterke coach is die houdt van technisch en verzorgd voetbal.” Zijn eerste taak bestaat eruit om OHL in eerste klasse te houden.

OHL zette afgelopen dinsdag Jacky Mathijssen aan de deur. Mathijssen loodste de club uit Vlaams-Brabant afgelopen zomer terug naar eerste klasse, maar na zestien wedstrijden pakte OHL slechts twaalf punten, waardoor het op de vijftiende plaats in het klassement staat met evenveel punten als de laatste in de stand, Westerlo. 

527 keer gelezen