Juve klopt De Bruyne en co met 1-0

Juventus heeft net als in de heenwedstrijd gewonnen van Manchester City. In het eigen Juventus Stadium haalde de Oude Dame het met 1-0. Mario Mandzukic maakte al na 20 minuten het enige doelpunt van de partij. Kevin De Bruyne speelde de volledige wedstrijd, maar kon zijn stempel niet drukken.

Man City was al geplaatst voor de achtste finale. Juventus moest minstens even goed doen als Sevilla om zich te verzekeren van de volgende ronde. Juve kwam wel al snel goed weg toen Fernandinho op het kwartier onbesuisd over trapte. Bij Juventus rekenden ze opnieuw op de Franse spelmaker Paul Pogba: een schitterende assist met de hak werd eerst nog – terecht – afgekeurd voor buitenspel, maar na  20 minuten liep het wel perfect. Hij schakelde eerst Kevin De Bruyne uit en opende dan knap op Alex Sandro, en diens voorzet werd door Mario Mandzukic binnen geduwd: 1-0.

Voor de rust had opnieuw Mandzukic een uitstekende kans op 2-0, maar nu was City-doelman Joe Hart wel attent. Na de pauze kwam Alvaro Morata in de plaats van doelpuntenmaker Mandzuki en bijna had hij ook meteen z’n doelpunt beet. Z’n stifter belandde tegen de paal. City zette daar maar weinig tegenover, maar Buffon stond wel goed te keepen op een kopbal van Fernando.

Een kwartier voor tijd waren er plots nog twee kansen op enkele minuten tijd. Eerst raakte Morata niet voorbij Joe Hart en aan de andere kant kon Sterling een perfecte voorzet van De Bruyne niet binnentikken. Juventus springt dankzij de 1-0 zege over Man City naar de eerste plaats in groep D. Beide ploegen zien we na nieuwjaar wel sowieso terug in de achtste finales.

344 keer bekeken