Coulibaly bezorgt Gent 3 punten in Lyon

AA Gent heeft zijn Europese overwintering in het Stade de Gerland veilig gesteld. De Buffalo’s wonnen van Olympique Lyon met 1-2. Het stond meer dan een uur lang 1-1 in Frankrijk, maar Coulibaly zorgde in de slotfase voor de winnende treffer.

De wedstrijd begon met een valse noot voor de Gentenaars. Na amper 7 minuten stak Ghezzal slim door tot bij Ferri, die het eerste thuisdoelpunt voor Lyon dit seizoen naast Sels binnentrapte: 1-0. AA Gent – dat voor het vijfde CL-duel op rij in zijn fluogele uitrusting speelde – liet zich niet ontmoedigen door het vroege tegendoelpunt. Een vrijstaande Dejaegere kreeg na 20 minuten de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar trapte onbesuisd over. Nog voor het halfuur stelde Milicevic orde op zaken. De Zwitser krulde een vrije trap enig mooi voorbij Lopes: 1-1. Dejaegere kreeg nog een uitstekende kans op de 1-2. Doelman Lopes moest zich reppen om een achterstand te vermijden. Beide teams trokken met een gelijkspel de kleedkamer in.

De Franse vicekampioen voerde het tempo in de tweede helft fors op, maar een uitstekende Sels hield de landskampioen tot twee keer toe overeind. AA Gent creëerde nauwelijks kansen in de tweede helft, maar verrichte in de absolute slotfase alsnog het onwaarschijnlijke. De ingevallen Coulibaly kopte een hoekschop van Milicevic in twee tijden voorbij Lopes: 1-2.

Tweede in groep

Door deze zege wippen de Buffalo's in de stand over Valencia naar de tweede plaats. Indien AA Gent op de laatste speeldag thuis tegen Zenit Sint-Petersburg minstens even goed doet dan Valencia tegen Lyon, kwalificeren ze zich voor de achtste finales. Voor Lyon zit het Champions League-avontuur erop.

4584 keer bekeken