Alle matchen speeldag 17 gaan door

Alle wedstrijden van speeldag 17 in de Jupiler Pro League gaan – voorlopig – door. Dat heeft de Raad van Beheer van de Pro League dinsdagmiddag beslist. Over de wedstrijd Anderlecht – OH Leuven moet de burgemeester van de Brusselse gemeente beslissen of die doorgaat. Bij de andere wedstrijden kunnen de lokale overheden extra veiligheidsmaatregelen nemen. 

Een van die eventuele maatregelen is om geen bezoekende fans te ontvangen. Die keuze maakt Zulte Waregem, waardoor de fans van Standard in Luik moeten blijven. "We hebben die beslissing genomen in samenspraak met de Pro League omdat we de veiligheid van de bezoekende supporters niet kunnen garanderen", laat Essevee weten aan VTM Nieuws. Ook zullen alle loketten gesloten blijven op de wedstrijddag. “Er zullen enkel kaarten te verkrijgen zijn in voorverkoop, voor de thuissupporters”, meldt Essevee op zijn website.

De club vraagt zijn fans ook om extra vroeg naar het stadion te komen om lange wachtrijen bij de veiligheidscontroles te vermijden. Zakken en tassen zijn niet toegelaten, net zoals pyrotechnisch materiaal en voetzoekers. 

KV Mechelen – Club Brugge gaat gewoon door zoals gepland mét supporters van beide clubs. Dat laat de burgemeester van Mechelen Bart Somers weten via Twitter. 

393 keer gelezen