Is Gent klaar voor cruciale wedstrijd?

Gent bereidt zich in Lyon voor op zijn wedstrijd van dinsdagavond tegen Olympique Lyon. Dat wordt een cruciale wedstrijd want bij winst of een 2-2-gelijkspel kan de Belgische landskampioen zich verzekeren van Europees voetbal na nieuwjaar. Gent zal het wel moeten doen zonder supporters, want door de noodtoestand in Frankrijk zijn de Belgische supporters niet welkom in Lyon. Toch zullen er enkele Gentsupporters morgen afreizen naar Lyon.

0-0 of 1-1 gelijkspelen is niet voldoende voor AA Gent om zeker te zijn van Europees overwinteren. Als Gent en Lyon na de zes groepswedstrijden evenveel punten hebben, wordt eerst gekeken naar de resultaten in de onderlinge duels, dan naar het doelsaldo en tot slot naar wie het meeste uitdoelpunten maakte in de onderlinge confrontaties.

Olympique Lyon speelde in de heenwedstrijd 1-1 gelijk in de Ghelamco Arena. Als de wedstrijd van vanavond eindigt op 0-0 en Lyon en Gent hebben na de groepsfase evenveel punten, dan zijn de Fransen in het voordeel. Als de twee vanavond 1-1 gelijkspelen, is Gent in het voordeel want de Buffalo’s hebben – op dit moment – een beter doelsaldo.