KVM pakt verdiende 2-1 zege tegen KVO

Bekijk het matchverslag vanaf 0:50.

KV Mechelen heeft met 2-1 gewonnen van KV Oostende. Hanni bracht Mechelen in de eerste helft op voorsprong. Na de rust kwam Oostende terug op gelijke hoogte na een penalty van Musona. Tien minuten voor tijd zette Van Damme de 2-1 eindcijfers op het bord.

KV Mechelen begon verschroeiend aan de wedstrijd. Nog voor het kwartier had het al vijf kansen bij elkaar gevoetbald. Maar een goeie Didier Ovono stak er telkens nog een hand tussen. Vijf minuten later schreeuwde heel Mechelen om een penalty. Een kopbal van De Witte ging tegen de arm van Jonckheere. Scheidsrechters Bart Vertenten ging er niet op in en liet doorspelen. Mechelen bleef op zoek gaan naar een doelpunt en rond het half uur was het raak. Ovono liet het schot van Hanni door z’n handen glippen en zo kwam Malinwa op voorsprong. Vlak voor de rust was er eindelijk een eerste kans voor Oostende en het was bijna meteen raak. Het schot van Canesin werd van de lijn gehaald door Claes.

Oostende moest na de rust op zoek naar een doelpunt. En dat doelpunt kwam er ook. De Witte kreeg de bal tegen z’n armen. Ditmaal legde scheidsrechter Vertenten de bal wel op de stip, tot grote woede van geel en rood. Musona nam het in dank aan en maakte er 1-1 van. Het leek dan lang af te stevenen op een gelijkspel, maar tien minuten voor tijd kreeg de ingevallen Van Damme met een gelukje de bal voor z’n voeten. Hij twijfelde niet en knalde de 2-1 hard binnen. Enkele minuten voor tijd kreeg Vandendriessche nog een tweede gele kaart. Oostende maakte de slotminuten vol met tien man. Scoren lukte niet meer. Mechelen maakt zo een sprong in het klassement naar de elfde plaats, Oostende blijft derde.

4144 keer bekeken