Efficiënt Genk wint van OH Leuven

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Zowel OH Leuven als Genk hadden na een nul op twaalf dringend punten nodig. OHL ging op zoek naar zijn derde thuisoverwinning van het seizoen. Genk kon nog maar één keer winnen buitenshuis.

De thuisploeg komt moeilijk tot scoren in de competitie en dat werd in de eerste helft meteen duidelijk. OHL begon erg goed aan de wedstrijd en zette Genk goed onder druk, maar zowel Din Sula als Jordan Remacle vonden Koteles op hun weg. Aan de overkant had Genk aan één kans genoeg om de score te openen. Neeskens Kebano schoof na 13 minuten de 0-1 binnen. In de 25ste minuut liet Genk zien wat efficiëntie betekent. Met een heerlijk vluchtschot zette Leon Bailey Leuven op een 0-2 achterstand. Twee kansen, twee doelpunten.

In de tweede helft bleef Genk zijn kansen aan honderd procent afwerken. Invaller De Camargo bracht de bezoekers uit Limburg met een fraaie geplaatste kopbal op 0-3. Het vijfde doelpunt van de spits dit seizoen en het eerste buitenshuis. Een geruststellende voorsprong voor Genk, ook al kon OHL het verlies nog wat temperen met de eerredder. Het vuur leek even weer aangewakkerd aan Den Dreef in Leuven, maar het lukte niet meer om de achterstand goed te maken. De efficiëntie van Genk maakte het verschil.

2398 keer bekeken