STVV verliest opnieuw buitenshuis

Bekijk het matchverslag vanaf 15:45.

STVV heeft de terugronde met een nederlaag ingezet. De Truienaars verloren met 2-1 van Waasland-Beveren en zien de troepen van Stijn Vreven nu tot op één punt naderen.

De wedstrijd was nog geen tien minuten ver of de nullen waren al van het bord geveegd. Edmilson kapte in de openingsfase knap zijn bewaker uit. Met buitenkantje voet schilderde hij de bal fantastisch op het hoofd van Cuevas, die de 0-1 binnen knikte. Amper één minuut later hingen de bordjes al in evenwicht. Jans zette voor, Dutoit kon de gelijkmaker van Gano niet verhinderen: 1-1. In het daaropvolgende halfuur creëerden beide teams nauwelijks doelgevaar. Pas op slag van rust was Waasland-Beveren nog eens gevaarlijk. Een schot van Langil week af op de dij van Myny. Dutoit kon er nipt met de vingertoppen bij.

Ook in de tweede helft serveerden beide ploegen een gesloten wedstrijd. Zowel de Waaslanders en de Kanaries dreigden enkel van op afstand. Bij STVV trapten Cuevas en Schils centimeters naast, Demir deed aan de overzijde exact hetzelfde. Tien minuten voor tijd lieten de Truienaars zich vangen bij een stilstaande fase. Maric verstuurde een vrije trap naar de verste paal, waar M’Sila de 2-1 vrijstaand mocht binnentrappen. Waasland-Beveren nadert zo op drie punten van play-off 1.

1025 keer bekeken