Club Brugge walst over Essevee

Bekijk het matchverslag vanaf 2:00.

Club Brugge heeft zijn thuisreputatie alle eer aangedaan. Blauw-zwart veegde in eigen huis de vloer aan met Zulte Waregem. Het werd 3-0 in Jan Breydel, al had de score ook hoger kunnen oplopen.

De partij vatte aan met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het voetbal was minder indrukwekkend en zorgde in de openingsfase voor weinig opwinding. Op het kwartier draaide Vázquez zich subliem vrij, waarop Vossen ietwat in de weg van de Spanjaard liep en zelf trapte. Bossut hield de openingstreffer uit zijn doel. Zowel Club als Essevee creëerden nadien weinig kansen. Vlak voor de rust drukte blauw-zwart het gaspedaal in en scoorde het drie keer in zes minuten. Eerst tikte Vossen de 1-0 op aangeven van Vázquez voorbij Bossut. Vijf minuten voor de pauze deed er zich voor het doel van Bossut een flipperkastfase voor, waarbij Iquierdo met zijn heup. Vormer besliste de wedstrijd na 45 minuten. De uit blessure teruggekeerde middenvelder maakte een vlijmscherpe aanval over Vossen Vázquez succesvol af: 3-0.

Zulte Waregem kreeg ook in de tweede helft niets klaargespeeld. Het was een en al Club Brugge dat de klok sloeg. Essevee prees zich gelukkig dat het slechts bij drie tegendoelpunten bleef. Zowel Izquierdo, Vossen, Vormer, Denswil, Gedoz, Pereira als Diaby lieten de kansen op een monsterscore onbenut. Bovendien ontsnapte Zulte Waregem nog aan een strafschop, na een duidelijke overtreding op Vormer. Club Brugge blijft zo met 24 op 24 een foutloos parcours rijden in eigen huis. Zulte Waregem blijft vijfde in de stand. 

7859 keer bekeken