AA Gent wint met forfaitcijfers

AA Gent heeft de terugronde in stijl ingezet. De landskampioen won in eigen huis met 5-0 van hekkensluiter Westerlo. De doelpunten kwamen op naam van Coulibaly, Dejaegere, Raman & twee keer Sven Kums. Gent springt zo voorlopig over Oostende naar de leiding in eerste klasse. Westerlo blijft troosteloos laatste. 

De wedstrijd in Gent begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het was nog nooit zo stil in de Ghelamco Arena. Dan was het terug tijd voor voetbal. En Gent had er duidelijk zin in. Coulibaly was de vervanger van de geblesseerde Depoitre en hij bedankte al na vier minuten met een doelpunt. Gent was duidelijk beter dan Westerlo en nog voor het half uur stond het 2-0 na een knappe actie van Dejaegere.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Benito Raman miste eerst nog enkele kansen, maar de derde keer was het raak. Met een knappe stiftbal maakte hij er 3-0 van. Daarna was het de beurt aan de kapitein om uit te blinken. Kums scoorde twee keer uit een stilstaande fase. Eerst vanop de stip na een penaltyfout van Schuermans op Raman. Daarna met een knappe vrije trap. Westerlo kreeg zo een pijnlijke 5-0 om de oren. Gent heeft de terugronde goed ingezet.

5333 keer bekeken