Tchité: "Voeten laten spreken"

STVV stelde vrijdagmiddag Meme Tchité voor. De ex-speler van Standard, Anderlecht en Club Brugge tekende een contract bij de Kanaries tot het einde van het seizoen en is dit weekend al speelgerechtigd. “Of ik mijn niveau van vroeger zal halen? Daar wil ik het niet over hebben. Ik wil met mijn voeten spreken”, zei hij tijdens zijn voorstelling.

"Ik had andere aanbiedingen maar het voorstel van STVV beviel mij heel goed. Deze club is niet meer dezelfde als tijdens mijn eerste verblijf in België. Ik heb ook beelden gezien van STVV. Dit is een professionele club met jonge enthousiaste spelers geworden”, vertelde Tchité.

“Ik zal hier als oudste speler zeker mijn verantwoordelijkheid opnemen. Mijn conditie is in orde. Ik heb hier trouwens al meegetraind gisteren en vandaag (vrijdag). Het enige wat mij ontbreekt, is de ervaring met kunstgras. Ik zal dan ook blessures moeten vermijden. Of ik mijn niveau van bij Standard en Anderlecht zal halen? Daarover wil ik niet hebben, ik wil met mijn voeten spreken. En dat mag morgen al zijn in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren."

“Waren op zoek naar vrije speler”

STVV-manager Philippe Bormans legt uit hoe zij Tchité hebben kunnen aantrekken. "De aanvalslijn van STVV was de laatste tijd geplaagd door blessures. Wij waren dan de markt aan het afspeuren op zoek naar vrije spelers. Toevallig kende ik de manager van Tchité. Ik heb dan maar mijn stoute schoenen aangetrokken en heb speler en manager uitgenodigd voor een bezoek aan onze club."

"Zelf dacht ik dat Meme voor STVV financieël onmogelijk was. Maar na onze rondleiding door de nieuwe accommodatie en nadat ik de plannen van onze club had toegelicht, moet Meme onder de indruk zijn geweest want tot mijn eigen verbazing ging Meme binnen enkele uren in op mijn vraag om de rest van het seizoen bij STVV aan de slag te gaan."

 

271 keer gelezen