20 jaar Gianluigi Buffon in Serie A

Exact twintig jaar geleden, op 19 november 1995, maakte Gianluigi Buffon zijn debuut in de Serie A. Op 17-jarige leeftijd speelde de Italiaanse doelman zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau tegen niemand minder dan AC Milan. Buffon maakte meteen indruk met enkele spectaculaire reddingen.

Een nieuwe ster was geboren. Buffon zou nog tot en met de zomer van 2001 bij Parma keepen en met die club won hij in het seizoen 1998/1999 de Coppa Italia en de UEFA Cup. In de daaropvolgende zomer wonnen Buffon en Parma ook de Supercoppa.

Juventus

In 2001 maakte Gianluigi Buffon de overstap naar Juventus. Bij die Italiaanse topclub werd hij een nog grotere ster dan dat hij al was. Buffon zorgde mee voor zeven landstitels, waarvan eentje in de Serie B, een Coppa Italia en vijf Supercoppa’s. Hij speelde ook twee keer de finale van de Champions League met Juventus.

Wereldkampioen

Ook bij de Squadra Azzurra groeide Gianluigi Buffon uit tot een levende legende. Hij debuteerde in 1997 en speelde tegen de Rode Duivels vorige week zijn 153e interland. In 2006 werd hij wereldkampioen met Italië. 

 
304 keer gelezen