Deze maatregelen nemen eersteklassers

Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en de verhoogde terreurdreiging in ons land nemen ook de Belgische eersteklassers extra maatregelen. Dat doet de Pro League in samenspraak met de Voetbalcel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Handtassen en rugzakken verboden

“Supporters in het bezit van een zak/tas (rugzak, handtas,...) zullen geen toegang hebben tot het stadion”, zo meldt de Pro League. “Er zullen geen lockers beschikbaar zijn om spullen weg te bergen."

Bijkomende toegangscontroles

Naast het verbod op rugzakken en handtassen komen er extra toegangscontroles. “We geven de supporters de raad om zo vroeg mogelijk richting het stadion te vertrekken. Verdachte gedragingen in de directe omgeving van het stadion zullen extra aandachtig opgevolgd worden."

Meer agenten in en rond het stadion

Enkele clubs hebben ook al bekendgemaakt dat er extra politieagenten aanwezig zullen zijn in en rondom het stadion. Dat zal onder meer het geval zijn in Moeskroen en in Beveren.

Vuurwerk verboden

De veiligheidsagenten zullen extra toezien op verdachte voorwerpen. Zeker vuurwerk of voetzoekers zijn verboden. “Ongeoorloofde voorwerpen waaronder én vooral pyrotechnisch materiaal en voetzoekers, zullen onmiddellijk in beslag worden genomen."

Verhoogde waakzaamheid

Bij elke club zal er een verhoogde waakzaamheid gelden, zowel bij de aanwezige politieagenten, als bij het veiligheidspersoneel van de club.

1259 keer bekeken