DEFINITIEF: Geen fans AA Gent naar Lyon

Het is definitief: er mogen volgende week dinsdag geen supporters van landskampioen AA Gent de wedstrijd tegen Olympique Lyon bijwonen. Dat meldt de Belgische club op zijn website. De Buffalo’s zullen het in hun vijfde Champions League-match dus zonder de steun van de supporters moeten doen.

De Franse politie nam die beslissing in samenspraak met OL omwille van de terreurdreiging in Frankrijk. “Of de Franse overheid een afreisverbod, dan wel een perimeterverbod rond het stadion instelt, is nog niet duidelijk”, zegt AA Gent. “Die laatste nuance is belangrijk omdat ze een rol kan spelen bij het vergemakkelijken van de annulering van reis- en/of accommodatiekosten.” Daarover krijgen de Buffalo's normaal gezien later vandaag meer uitleg. 

Eerder deze week raakte al bekend dat ook Anderlecht het zonder zijn fans moet doen in de Europa League-wedstrijd in en tegen Monaco, net zoals de Nederlandse club FC Groningen tegen Olympique Marseille. 

Trainer Hein Vanhaezebrouck vindt het jammer dat er geen supporters van AA Gent naar de wedstrijd in Lyon mogen gaan kijken: "“Als ze hadden kunnen meegaan naar Lyon, hadden ze de Fransen een hart onder de riem kunnen steken en tonen dat de Belgen meeleven met de Fransen."

503 keer bekeken