Zweden en Oekraïne naar EK

Zweden en Oekraïne zijn de laatste twee landen die zich hebben geplaatst voor het Europees kampioenschap voetbal van volgende zomer in Frankrijk. Zweden schakelde Denemarken uit, Oekraïne stoot door ten koste van Slovenië.

De Zweden verdedigden in Kopenhagen een 2-1-voorsprong uit de heenwedstrijd. Niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic zelf verzekerde zijn land van EK-deelname. De sterspeler van Paris Saint-Germain opende de score na twintig minuten en maakte er in de 77e minuut 0-2 van. Poulsen en Vestergaard sleepten nog een 2-2-gelijkspel uit de brand, maar de Deense reactie kwam te laat.

Voor Zweden is het de vijfde EK-deelname op rij. Bij de Deense ploeg nam bondscoach Morten Olsen ontslag na de wedstrijd. Olsen stond vijftien jaar lang aan het hoofd van de Deense nationale ploeg.

EURO 2016! Denmark-Sweden 2-2

Een foto die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Tweede EK-deelname Oekraïne

Ook Oekraïne gaat naar het EK. De Oekraïners hadden de heenwedstrijd in eigen land met 2-0 gewonnen en speelden in Slovenië 1-1 gelijk. De Slovenen kregen nochtans hoop na het vroege openingsdoelpunt van Cesar. De thuisploeg was ook dichtbij de belangrijke 2-0, maar de Oekraïense doelman Piatov hield zijn ploeg recht. Diep in de toegevoegde tijd, in minuut 97, maakte Jarmolenko er 1-1 van.

Oekraïne mag zo voor de tweede keer in de geschiedenis naar het EK. Vier geleden raakte het niet verder dan de groepsfase. 

171 keer gelezen