Marseillaise Wembley door merg en been

De vriendschappelijk oefeninterland in Londen tussen Engeland en Frankrijk is dinsdagavond van start gegaan. Op Wembley weerklonk het emotioneel beladen Franse volkslied, waarvan de tekst afgebeeld werd op groot scherm, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag in Parijs afgelopen vrijdag.

"Het duel van solidariteit en verzet" werd op gang getrokken in het bijzijn van de Britse premier David Cameron, de Engelse prins William en de Londense burgemeester Boris Johnson. Voor het eerste fluitsignaal legden de bondscoach van Frankrijk, Didier Deschamps, en van Engeland, Roy Hodgons, aan de zijde van prins William bloemen neer op de rand van het veld. Nadien werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. Beide ploegen stonden met zwarte rouwbanden aan de aftrap. De boog over het Wembleystadion was in de Franse kleuren verlicht. Aan de ingang van de legendarische voetbaltempel beeldde een projector de Franse leuze "Liberté, Egalité, Fraternité" af.

De voetbalwedstrijden tussen Frankrijk en Engeland gaan traditioneel gepaard met veel rivaliteit, maar daar was dinsdagavond voor de aftrap weinig van te merken. Franse en Engelse supporters zongen samen la Marseillaise alvorens de wedstrijd op gang werd gefloten. Engeland won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0, na doelpunten van Dele Alli en Wayne Rooney.