Extra maatregelen bij Belgische clubs

Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en de verhoogde terreurdreiging in ons land nemen ook de Belgische eersteklassers extra maatregelen. “Supporters in het bezit van een zak/tas zullen geen toegang hebben tot het stadion. Er zullen geen lockers beschikbaar zijn om spullen weg te bergen. Daarnaast zullen er bijkomende controles worden uitgevoerd”, zegt de Pro League op zijn website.

Dinsdag maakten Club Brugge en AA Gent al bekend dat het diezelfde verscherpte veiligheidsmaatregelen zou invoeren. Woensdag kondigde de Pro League aan dat die maatregelen in alle wedstrijden in de Belgische eerste klasse zullen gelden.

“We geven supporters de raad om zo vroeg mogelijk richting het stadion te vertrekken. Verdachte gedragingen in de directe omgeving van het stadion zullen extra aandachtig opgevolgd worden. Ongeoorloofde voorwerpen waaronder én vooral pyrotechnisch materiaal en voetzoekers, zullen onmiddellijk in beslag worden genomen.”

Anderlecht stelt Ketjesdag uit

Ook Anderlecht neemt extra maatregelen. De jaarlijke ‘Ketjesdag’ voor jonge supporters die normaal volgende zondag (22/11) zou doorgaan, wordt verplaatst “naar een latere datum. Na de gruwelijke feiten in Parijs willen we geen enkel risico nemen” klinkt het bij voorzitter Roger Vanden Stock.

Minuut stilte

Als eerbetoon en uit solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen in Parijs, zal er in alle stadions een minuut stilte worden gehouden voor de aftrap. 

695 keer bekeken