Ierland naar EK ten koste van Bosnië

Ierland heeft zich geplaatst voor het Europees kampioenschap van volgend jaar in Frankrijk. De Ieren wonnen in Dublin met 2-0 van Bosnië-Herzegovina. Eerder was de heenwedstrijd in Bosnië op 1-1 geëindigd. Jonathan Walters was de grote held: hij scoorde beide doelpunten. Na de wedstrijd was de vreugde in de kleedkamer enorm. Vooral bij Dick Redmond, de materiaalmeester van de Ieren, die zich voor de gelegenheid als superman verkleedde.

Voor Ierland wordt het de derde deelname aan het Europees kampioenschap, de tweede op rij. Ze waren er ook al bij in 2012 en in 1988. De Ieren hadden een goeie uitgangspositie na het 1-1 gelijkspel in Bosnië, maar voor een uitzinnig publiek gingen de Ieren toch op zoek naar een goal. Die kwam er halverwege de eerste helft dankzij een strafschop van Walters.

In de tweede helft verzekerde Walters met zijn tweede doelpunt van de avond de kwalificatie. Bosnië ziet zo het EK aan zich voorbij gaan. De Bosniërs hadden zich geplaatst voor de barrages door derde te worden in de kwalificatiegroep van de Rode Duivels. Ierland is het 22e land dat zeker is van deelname aan het EK. Vanavond komen daar nog Oekraïne of Slovenië en Denemarken of Zweden bij.

Foto: Twitter @UEFAEURO

141 keer bekeken