Ondanks afgelasting blijven Duivels nr 1

Ondanks de afgelasting van de vriendschappelijke wedstrijd tussen België en Spanje blijven de Rode Duivels sowieso nummer 1 op de FIFA-ranking. Eerder zag het ernaar uit dat door de afgelasting Argentinië, mits een overwinning tegen Colombia, over België kon springen. Maar wat rekenwerk op de website van FIFA bevestigt dat België 2015 toch als nummer 1 zal afsluiten. 

Na de overwinning tegen Italië klokken de Rode Duivels nu af op 1 494 punten. Enkel Argentinië kon de Rode Duivels van de eerste plaats stoten, daarvoor moesten de Argentijnen wel hun twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Brazilië en Colombia winnen. Maar vorige vrijdag speelden de Argentijnen 1-1 gelijk tegen buurland & aartsrivaal Brazilië. Daardoor kunnen ze nu maximaal slechts aan 1 456 punten komen.

Merk op: als de wedstrijd tegen Spanje wel had doorgegaan, hadden de Belgen wél moeten winnen om hun leidersplaats op de FIFA-ranking te behouden. Door de afgelasting kunnen de Rode Duivels het jaar afsluiten als beste voetballand ter wereld.

1253 keer gelezen