Nostalgie op Old Trafford

David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs, Ronaldinho, Luis Figo, Patrick Kluivert, … Al deze voetballegendes speelden zaterdagnamiddag een wedstrijd voor het goede doel op Old Trafford, het stadion van Manchester United. De “Match for Children” was ten voordele van Unicef.

De wedstrijd begon met een beklijvende minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het hele stadion, met zo’n 75.000 toeschouwers, was muisstil.

De wedstrijd zelf was er een tussen het team van Alex Ferguson en dat van Carlo Ancelotti. Vooral David Beckham werd door het publiek op handen gedragen. De voormalige publiekslieveling liet tijdens de wedstrijd nog eens zien wat hij allemaal kan. Met deze heerlijke pas lag hij aan de basis van de 1-0.

In de tweede helft diepte “Team Groot-Brittannië en Ierland” de voorsprong nog verder uit, dankzij twee doelpunten van Michael Owen. Yorke maakte de eerredder voor de “wereldselectie”.

Een kwartier voor tijd haalde Alex Ferguson David Beckham naar de kant. Die werd door niemand minder dan zijn zoon Brooklyn vervangen. De “kleine” Beckham speelde net als zijn vader met het rugnummer 7.  

698 keer gelezen