Extra controles voor België - Spanje

Na de aanslagen in Parijs vrijdagavond zullen er ook extra controles komen aan het Koning Boudewijnstadion, voor de wedstrijd tussen de Rode Duivels en Spanje. Daarnaast mogen supporters geen rugzak of tas meenemen in het stadion. Dat meldt de Belgische voetbalbond.

“De KBVB heeft contact opgenomen met de Spaanse voetbalbond en de bevoegde veiligheidsinstanties. Er werd de beslissing genomen om de wedstrijd te laten doorgaan”, klinkt het in een persmededeling. “Om veiligheidsredenen wensen we te benadrukken dat supporters in het bezit van een zak of tas geen toegang zullen hebben tot het stadion. Er wordt ook geen enkele opslagruimte voorzien.”

Verder komen er ook extra controles bij het binnengaan van het stadion. “Bijkomende controles zullen worden uitgevoerd en aangezien de poorten om 18u30 opengaan, geven we de supporters de raad zo vroeg mogelijk richting het stadion te vertrekken.” Eerder op de dag liet de KBVB al weten dat de veiligheid van iedereen in en rond het stadion het belangrijkste is. 

Minuut stilte

Voor de wedstrijd zal er ook een minuut stilte worden gehouden en de spelers en scheidsrechters zullen een zwarte armband dragen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.