Rode Duivels met 3-1 te sterk voor Italië

De Rode Duivels hebben een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië gewonnen met 3-1. De Belgen kwamen na drie minuten al op achterstand, maar maakten snel gelijk. In het slotkwartier zorgden Kevin De Bruyne en Michy Batshuayi voor de overwinning. De Rode Duivels sluiten zo hun eerste wedstrijd als nummer één van de wereld al winnend af.

De wedstrijd begon meteen met een koude douche voor de Belgen. Simon Mignolet hield eerst nog een poging van Pellè uit doel, maar Candreva was goed gevolgd en kon makkelijk binnentikken. Tien minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Jan Vertonghen werd bij een hoekschop van De Bruyne uit het oog verloren door de Italiaanse verdediging en kopte de 1-1 voorbije Gianluigi Buffon.

Na het openingskwartier geraakte de wedstrijd op slot. Luis Pedro Cavanda, die op de rechtsachter mocht starten, kende geen al te beste avond. De verdediger speelde onzeker en lag bijna aan de basis van een tweede doelpunt voor Italië.

Herdenking Heizeldrama

In de 39e minuut was er een aangrijpend eerbetoon voor de overledenen van het Heizeldrama, dit jaar dertig jaar geleden. Het hele stadion applaudisseerde mee, inclusief de spelers op het veld. Ook voor de aftrap van de match poseerden de Rode Duivels en de Squadra Azzurra voor een spandoek om de overledenen van het Heizeldrama te herdenken.

Duivels onder stoom in tweede helft

De Rode Duivels begonnen snedig aan de tweede helft, met enkele kansen als gevolg maar scoren lukte aanvankelijk niet. De Italianen voetbalden ook enkele kansen bij elkaar, gelukkig voor de Belgen stond er een ijzersterke Simon Mignolet in doel.

In het slotkwartier kwamen de Rode Duivels helemaal onder stoom. Kevin De Bruyne bracht België, met een beetje geluk, op voorsprong en een kleine tien minuten later zorgde invaller Michy Batshuayi voor de 3-1.

3342 keer gelezen