Geen strafvermindering voor Yatabaré

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB wijzigt niets aan de straf voor Sambou Yatabaré. De Standard-middenvelder ging dinsdag in beroep tegen de twee speeldagen schorsing, plus één voorwaardelijk en een boete van €1.200, die hij kreeg van de Geschillencommissie Betaald Voetbal voor zijn stevige overtreding op Edmilson tijdens de wedstrijd STVV – Standard.

Yatabaré krijgt zijn straf voor twee overtredingen tegen de jonge aanvaller van de Kanaries. In de negende minuut zette hij zijn studs in de buik van Edmilson en later in de wedstrijd ging hij met zijn linkervoet op het hand van de aanvaller staan. Voor geen van beide overtredingen kreeg hij een kaart van scheidsrechter Nicolas Laforge, maar de Reviewcommissie riep hem toch nog op het matje. Het Bondsparket legde Yatabaré twee speeldagen effectieve schorsing op en de Geschillencommissie ging daarmee akkoord. Standard niet en ging in beroep, maar daar ving het dus bot.

“Volgens Standard wilde Yatabaré zijn tegenstander ontwijken, maar uit de televisiebeelden blijkt dat hij eerst zijn tegenstrever op een foutieve manier doet vallen en nadien zijn rechtervoet in de buik van Edmilson zet toen die op de grond lag. Yatabaré speelt de bal niet en brengt met deze vrijwillige overtreding de fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar”, oordeelt de Geschillencommissie Hoger Beroep. “De indicatieve tabel schrijft voor een brutale fout in dat geval twee tot vijf speeldagen schorsing voor. De scheidsrechter heeft de fase manifest verkeerd beoordeeld.”

Door de schorsing moet Standard het zonder Sambou Yatabaré doen in de competitiewedstrijden tegen KV Kortrijk (22/11) en Zulte Waregem (27/11).

126 keer gelezen