Zij maken kans op Trofee Raymond Goethals

Yves Vanderhaeghe (KV Oostende), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent) en Marc Wilmots (Rode Duivels) zijn de drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals 2015. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. Een jury bekroont met die prijs de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid.

Vanderhaeghe, Vanhaezebrouck en Wilmots kregen in de eerste stemronde meer punten dan Felice Mazzu (Sporting Charleroi) en Francky Dury (Zulte Waregem). De tweede stemronde en uitreiking van de prijs vinden plaats op maandag 7 december. Dan zal bekend raken wie Eric Gerets (2011), Peter Maes (2012), Francky Dury (2013) en Marc Wilmots (2014) opvolgt op de erelijst.

De jury is samengesteld uit ex-bondscoaches Paul Van Himst, Wilfried Van Moer, Robert Waseige, Aimé Anthuenis en Walter Meeuws. Ook Jan Ceulemans, scheidsrechter Serge Gumienny, ex-Standard-coach Dominique D'Onofrio, Guy Goethals (de zoon van Raymond) en organisator Alain Ronsse maken deel uit van de jury.