Marton Fulop (32) overleden aan kanker

De voormalige Hongaarse doelman Marton Fulop heeft de strijd tegen kanker verloren. De ex-doelman van onder meer Tottenham en Sunderland overleed op 32-jarige leeftijd.

Fulop speelde in zijn carrière voor verschillende ploegen in de Premier League. In 2004 verliet hij zijn vaderland voor Tottenham. Daarna speelde hij nog voor acht andere Engelse clubs: Sunderland, Chesterfield, Coventry, Leicester, Stoke City, Manchester City, Ipswich en West Bromwich Albion. In het seizoen 2012-2013 treed hij aan voor het Griekse Asteras Tripoli, waarna hij een tumor uit zijn arm liet verwijderen. Na die tumor kwam hij nooit meer in actie.

Marton Fulop verzamelde ook 24 caps bij de Hongaarse nationale ploeg. Voor het Hongaarse voetbal is dit een serieuze klap enkele uren voor de belangrijke EK-barragematch. Om 20u45 neemt Hongarije het in Oslo op tegen Noorwegen in de heenmatch van de barrages. Zondag staat de terugwedstrijd op het programma. Voor Hongarije is het al 44 jaar geleden dat het land nog eens kon deelnemen aan het Europees kampioenschap voetbal. 

771 keer gelezen