Platini verbaast zich over "traagheid" FIFA

Michel Platini, huidig voorzitter van de UEFA en kandidaat FIFA-voorzitter, verbaast zich in een persbericht over “de verrassende traagheid” van de Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond in zijn dossier. Die commissie “heeft nog steeds niet beslist” over zijn beroep tegen zijn schorsing.

Op 10 oktober tekende Platini officieel beroep aan tegen zijn schorsing van negentig dagen door de Ethische Commissie van de FIFA. De Fransman wordt verdacht van fraude omdat hij in 2011 een verdachte betaling van zo’n 2 miljoen Zwitserse frank ontving van Sepp Blatter.

“De kandidatuur van de heer Platini wordt na zijn schorsing – die afloopt op 5 januari 2016 – doorgelicht. Zijn kandidatuur is dus absoluut niet afgewezen”, benadrukt de advocaat van Platini in de persmededeling. “De heer Platini blijft een vastberaden kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap.”

"Traagheid in schril contrast met urgentie die Ethische Commissie aanhaalde"

Platini is niet opgezet met de manier waarop het beroep tegen zijn schorsing behandeld wordt door de Beroepscommissie van de FIFA. “De heer Platini is verbaasd dat de Beroepscommissie nog altijd geen beslissing heeft genomen. Deze verrassende traagheid staat in schril contrast met de urgentie die de Ethische Commissie aanhaalde om de voorlopige sanctie te rechtvaardigen.”

Donderdag raakte bekend dat vijf van de overgebleven zeven kandidaten mogen deelnemen aan de FIFA-voorzittersverkiezingen. Het gaat om sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa, Gianni Infantino, prins Ali Bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en Tokyo Sexwale. De Liberiaan Musa Bility doorstond de integriteitscontrole niet en valt af in de verkiezingsstrijd. De kandidatuur van Michel Platini wordt zoals hierboven vermeld pas later doorgelicht. Op 26 februari kiezen de leden van de FIFA een opvolger voor Sepp Blatter als voorzitter van de Wereldvoetbalbond. 

 

74 keer gelezen