5 kandidaat-voorzitters krijgen groen licht

En toen waren ze nog met vijf (of zes?) kandidaat FIFA-voorzitters. De Liberiaan Musa Bility mag niet meedoen aan de voorzitterverkiezingen omdat hij de integriteitscontrole niet doorstond. Michel Platini wordt pas in januari doorgelicht wanneer zijn schorsing afloopt. De Wereldvoetbalbond maakte dat nieuws donderdag bekend.

Sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa, Gianni Infantino, prins Ali Bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en Tokyo Sexwale werden wel toegelaten door het ad hoc verkiezingscomité van de FIFA. De reden waarom Bility niet mag meedoen, wil het comité niet publiekelijk bekend maken. De voorzitter van de Liberiaanse voetbalbond kan wel nog beroep aantekenen bij het Internationaal Sporttribunaal TAS tegen de beslissing.

Platini (voorlopig nog) niet op verkiezingslijst

Michel Platini, de voorzitter van de Europese voetbalbond, moet nog een tijdje wachten op zijn doorlichting. De Fransman kreeg in oktober een schorsing van negentig dagen door de Ethische Commissie van de FIFA. Hij wordt verdacht van fraude omdat hij in 2011 een verdachte betaling van zo’n 2 miljoen Zwitserse frank ontving van Sepp Blatter. De Zwitser kreeg eveneens een schorsing van negentig dagen.

Op 26 februari 2016 kiezen de leden van de FIFA een opvolger voor Sepp Blatter aan het hoofd van de Wereldvoetbalbond. 

51 keer bekeken