Standard in beroep tegen schorsing Yatabare

Standard gaat in beroep tegen de schorsing van Sambou Yatabaré, zo meldt de eersteklasser op Twitter. De middenvelder van de Rouches kreeg dinsdag drie speeldagen schorsing waarvan twee effectief) en 1.200 euro boete opgelegd van de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Na het herbekijken van de televisiebeelden van de 14e speeldag in de eerste klasse drong de Reviewcommissie aan op de vervolging van Yatabaré door het Bondsparket. De procureur vroeg dinsdag twee wedstrijden effectieve schorsing en de Geschillencommissie vond dat een gepaste straf. Standard betwistte dat Yatabaré de fout met opzet maakte en vroeg ter zitting de volledige vrijspraak. De Luikse club maakt dat nu ook concreet door in beroep te gaan.

De middenvelder van de Rouches liet zich in de 1-0 nederlaag bij STVV op twee zware overtredingen betrappen. In de negende minuut zette hij zijn studs in de buik van STVV-aanvaller Edmilson. Later in de wedstrijd trapte hij met zijn linkervoet op de hand van diezelfde Edmilson. "Uit televisiebeelden blijkt dat Yatabaré bij de eerste fase alle kansen had om Edmilson te ontwijken. Voor zijn sprong keek hij naar zijn tegenstander. Hij was er zich dus van bewust dat hij Edmilson raakte", klonk het bij de Geschillencommissie, die evenwel ook rekening hield met het gunstige disciplinaire verleden van de Standard-speler. "Bij de tweede fase valt Yatabaré geen fout te verwijten."

 

108 keer gelezen