Zebra's smeren Gent eerste verlies aan

Bekijk het matchverslag vanaf 18:30.

Gent kon al vijf matchen op rij niet winnen van Charleroi en dat was ook vanavond niet het geval. Charleroi won met 1-3 in de Ghelamco arena. Perbet werd de matchwinnaar. Hij scoorde twee keer.

In de allerlaatste wedstrijd van de heenronde al meteen kopzorgen voor trainer Vanhaezebrouck. Eerder raakte Neto niet op tijd fit en spits Raman blesseerde zich in de opwarming. Even puzzelen dus voor de Gent-trainer, dat was ook te zien in de beginfase. Charleroi dreigde een eerste keer via de snelle Ndongala, hij kon Perbet aanspelen maar die devieerde net naast. De bezoekers hadden het betere van het spel en al snel volgden de doelpunten. Eerst kon Perbet de bal binnentikken op een voorzet van Tainmont. Amper twee minuten later gaf Tainmont enkele verdedigers het nakijken en via een eigen doelpunt van Nielsen werd het 0-2.

Het signaal voor de thuisploeg om wakker te worden. Na 28’ spelen rondde Saief een ingestudeerd nummertje af en bracht zo Gent opnieuw in de wedstrijd.

Ook in de tweede helft was het tempo hoog en bleef Charleroi aanvallend spelen. Iets na het uur gaf N’Ganga de perfecte assist voor Perbet, die zijn tweede van de avond kon scoren. AA Gent probeerde de druk nog op te voeren, maar de aansluitingstreffer kwam er niet meer.  Charleroi hield alles onder controle en boekte zo een knappe overwinning tegen de landskampioen. Meteen het eerste verlies dit seizoen voor de Buffalo’s, die daardoor geen herfstkampioen zijn.

 

 

 

1990 keer bekeken