Club Brugge blijft maar winnen thuis

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Club Brugge heeft voor de zevende keer op rij gewonnen thuis. Deze avond was Racing Genk het slachtoffer van dienst. Dankzij een doelpunt van uitgerekend ex-Genk-speler Jelle Vossen werd het 1-0 voor de Bruggelingen.

Het was de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon en Genk in het openingskwartier op de eigen helft drukte. Timmy Simons had na 12 minuten een knap afstandsschot in huis, maar Koteles zweefde de bal uit het doel. Club Brugge kon het hoge tempo niet vasthouden, waardoor Genk wat meer aan de bal kwam en ook één keer dicht bij de openingsgoal kwam. Pozuelo kon zich goed doorzetten in de zestien. Bruzzese kon de bal met een goede beenveeg uit zijn doel houden.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor beide ploegen mager. Duarte kon net na de pauze wel de score openen, maar hij werd terecht afgefloten voor buitenspel. Het was wachten tot in de 75ste minuut voor het openingsdoelpunt. Na een ietwat verloren bal was het Jelle Vossen die het snelst reageerde en de 1-0 voorbij Koteles schoof. Genk probeerde nog, maar had eigenlijk geen echt antwoord meer in huis.

21 op 21, dat zijn de straffe cijfers waar Club Brugge in eigen huis mee uitpakt na deze zuinige overwinning. In de stand blijft het vierde, maar nadert het nu tot op een punt van de derde, Anderlecht. Genk zit momenteel in het sukkelstraatje en door dit verlies blijft het achter met 0 op 12 en valt het uit de top 6 naar een achtste plaats.

5177 keer bekeken