Legear telt Anderlecht uit

Bekijk het matchverslag vanaf 0:50.

Besnik Hasi had als trainer van Anderlecht nog nooit kunnen winnen op Standard. En ook vandaag lukte dat niet. Uitgerekend ex-Anderlecht speler Jonathan Legear scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Standard won de klassieker tegen Anderlecht met 1-0.

Standard beleefde een droomstart tegen Anderlecht. Na nog geen drie minuten stond het al 1-0. Knockaert dribbelde zich een weg door de verdediging en gaf de bal mee aan Legear. Die trapte de bal voorbij Proto. Anderlecht reageerde meteen. Defour tikte de bal tot bij Ezekiel. Zijn poging werd gestopt door Hubert. Na een kwartier kwam Defour alleen voor Hubert. Defour scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Onterecht zo bleek achteraf. Pech voor Anderlecht dus. Het spel bleef goed op en neer gaan met kansen langs beide kanten. De beste voor de rust was voor Kara. Zijn kopbal werd van de lijn gekeerd door Jelle Van Damme.

Na de rust veel goede wil bij Anderlecht, maar tot grote kansen kwam het niet. De beste kans was nog voor Standard. Een vrije trap van Knockaert spatte uiteen op de lat. Standard pakt zo een deugddoende 1-0 zege tegen grote rivaal Anderlecht en stijgt in het klassement naar een elfde plaats.

5103 keer bekeken