W.-Beveren redt punt tegen Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Waasland-Beveren heeft een scheve situatie tegen Westerlo helemaal recht gezet. Het kwam 0-2 achter, maar kon uiteindelijk toch terugkomen tot 2-2.

De thuisploeg was een eerste keer gevaarlijk na 5’ spelen, het schot van Vanzo trof de buitenkant van de paal. Nadien verwaterde het spel wat en was het zoeken naar kansen. Veel slordige fases en ref Colemonts moest ook tot vier keer toe naar het geel grijpen in het openingskwartier.

Nadien trok Westerlo naar voren, wat resulteerde in drie prima kansen. Doelman Goblet kwam telkens gevat tussen. Net voor de rust wast het wel raak. Frédéric Gounongbe rondde een aanval goed af en bracht Westerlo verdiend op voorsprong. 

Na de pauze was het opnieuw Gounongbe die na 58’ een counter afwerkte. 0-2 en match gespeeld zo leek. Tot Steeven Langil terug spanning in de match bracht met een mooi doelpunt. Hij wandelde een paar verdedigers voorbij en schoot proper binnen.

De druk nam nadien toe, maar het was wachten tot de 88’ op de gelijkmaker. Zhino Gano mocht op een voorzet van Nabab aan de tweede paal binnentikken.  Myny kon in de toegevoegde tijd nog voor het orgelpunt zorgen, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Waasland-Beveren kan al voor de zesde keer op rij niet winnen in eigen huis. Westerlo is door het behaalde punt niet meer alleen laatste.

1236 keer bekeken