Essevee pakt punt mee uit Moeskroen

In de openingswedstrijd van speeldag 15 hebben Moeskroen-Péruwelz en Zulte Waregem de punten gedeeld. Er werd vier keer gescoord op le Canonnier: het werd 2-2.

Bij winst vestigde Zulte Waregem zich steviger in de top zes, maar Essevee kreeg voor de rust nauwelijks wat klaar. Moeskroen-Péruwelz zorgde grotendeels voor eenrichtingsvoetbal en creëerde ook als enige kansen. Badri kopte over, Aksentijevic trapte naast en Oussalah zag zijn schot door Bossut uit het doel gezweefd. Vlak voor de rust kregen de Henegouwers een strafschop na handspel van Diallo. Hubert zette de elfmeter feilloos om: 1-0 bij de pauze.

Essevee rechtte de rug in de tweede helft en dreigde meteen via Leye. Doelman Bossut trapte ver uit, Leye liet de bal eenmaal botsen en nam hem dan vol op de slof. Moeskroen-doelman Vagner pakte uit met een knappe redding. Zulte Waregem had vlak nadien met tien kunnen staan. Samy beging een gemene en onnodige tackle op Badri en mocht zich gelukkig prijzen met slechts geel. Halverwege de tweede helft ontbond Leye zijn duivels. Na een korte hoekschop wierp Kaya de bal voor doel, de Senegalees kopte de 1-1 voorbij Vagner. Het venijn zat hem volledig in de staart. Kaya schilderde negen minuten voor tijd de bal op het hoofd van Aneke, die de 1-2 binnenkopte. Nog geen twee minuten later bracht invaller Vaccaro de bordjes weer in evenwicht. Hij trapte de bal van buiten de zestien voorbij Bossut in doel: 2-2.

In de stad komt Zulte-Waregem op gelijke hoogte van Club Brugge, dat zondag nog tegen KRC Genk speelt. Moeskroen-Péruwelz wipt (even) over Standard, dat op diezelfde zondag Anderlecht ontvangt.

3134 keer bekeken