Ferrera: "Wij haten elkaar niet"

Standard en Anderlecht nemen het zondag tegen elkaar op in de Belgische Clasico. Trainer Yannick Ferrera en aanvoerder Jelle Van Damme blikken vooruit naar die wedstrijd: “Wat er ook gebeurt buiten de lijnen, de spelers moeten zich concentreren op wat er gebeurt tussen de lijnen”, aldus Ferrera. “Als wij ons daarop concentreren, maken wij kans om te winnen.”

De rivaliteit tussen Standard en Anderlecht is de oudste en meest beladen in de Jupiler Pro League. De wedstrijd van vorig seizoen ging de geschiedenisboeken in als de match die voorafging door de bewuste Defour-tifo. In welk klimaat verwacht aanvoerder Jelle Van Damme dat de wedstrijd zal gespeeld worden? “Ik zou het weerbericht daarvoor moeten bekijken”, zegt de kapitein van de Rouches al lachend. “Ik hoop in een goed en respectvol klimaat. Een faire match, geen bommetjes. Dat is wat ik verwacht, maar we zullen het zondag wel zien.”

"Wij zijn geen vijanden van elkaar"

Trainer Yannick Ferrera benadrukt dat er tussen de spelers en staf van Standard en Anderlecht geen haatgevoelens zijn. “Wij kennen elkaar allemaal. Wij zijn geen vijanden en haten elkaar niet. Maar als er over haat gesproken wordt, worden er meer kranten verkocht.”

Volgens Ferrera is zijn team ook klaar voor de Clasico. “Wij zijn klaar, net zoals voor een andere wedstrijd. Het enige verschil is dat er veel gebeurt rond het veld en in de media. Door die spanning is het vaak moeilijk om een wedstrijdplan uit te voeren. Hopelijk kunnen de spelers zich toch concentreren op het voetbal.”