SMS-rel Leekens opgehelderd

Niet Georges Leekens maar de 27-jarige J. B. uit Aalst stuurde Bob Peeters een sms nadat die ontslagen werd als trainer van Sporting Lokeren. Dat nieuws maakte de club vanochtend bekend. De mysterieuze sms’er heeft de feiten bekend en zich geëxcuseerd via mail uit het buitenland. 

Georges Leekens werd donderdag via zijn advocaat gecontacteerd door de advocaat van de Aalstenaar. In het persbericht van Sporting Lokeren staat dat Leekens “enerzijds tevreden is dat er snel klaarheid is gekomen in deze vervelende zaak. Hiermee staat ook onomstotelijk vast dat Georges Leekens de waarheid sprak toen hij onmiddellijk ontkende de bewuste sms te hebben verstuurd naar Bob Peeters.”

“Anderzijds had deze, voor alle betrokkenen schadelijke, mediastorm nochtans perfect vermeden kunnen worden, als men vooraf de moeite had genomen een blik te werpen op het gsm-nummer van de afzender. Het gsm-nummer van Georges Leekens is nochtans alom bekend in persmiddens.”

Bob Peeters zei vorige week in een interview dat hij een sms van Leekens had gekregen nadat hij zijn ontslag had vernomen bij Lokeren. In het bericht stond volgens Peeters het volgende te lezen: “Mijn oprechte excuses. Het is niet persoonlijk, maar dat weet je wel. Als je eens wil afspreken.” Georges Leekens heeft altijd ontkend dat hij die bewuste sms had verstuurd. 

Lees hier de volledige bekentenis: 

“Een tweetal jaar geleden geraakte ik samen met enkele vrienden per toeval aan het telefoonnummer van Bob Peeters. Na een uitzending van Stadion waarin we Bob Peeters net een overwinning zagen boeken met Waasland-Beveren, besloten we hem een berichtje met felicitaties te sturen. Bij wijze van test en op goed geluk besloten we het berichtje af te sluiten met ‘mvg Georges (nieuw nummer)’. Tot onze grote verbazing kreeg ik toch een berichtje terug: ‘Leekens?’. Wie had ooit kunnen denken dat het mogelijk was zo eenvoudig – nieuw nummer – iemands identiteit te kunnen aannemen. De opwinding van onze geslaagde truc wakkerde de verleiding om hier op in te gaan aan en we bevestigden. Nogmaals met felicitaties en de boodschap dat we (vanaf dan Georges Leekens) zijn prestaties verder zouden opvolgen. Bob Peeters wenste ons veel succes in Tunesië.

De maanden die erop volgden stuurden we af en toe een berichtje. Proficiat met de overwinning, succes bij Charlton of steun bij zijn ontslag daar. Telkens op een positieve manier en vrij onschuldig. Dit een tiental maal gespreid over ongeveer 18 maanden. Peeters antwoordde telkens kort en vriendelijk. De laatste drie keer antwoordde Bob Peeters niet meer waardoor ik ervan uitging dat we ontmaskerd waren en hij geen geloof meer aan onze berichtje hechtte.

Het ongelofelijke toeval wou nu dat de affaire Lokeren-Peeters-Leekens-Lambrecht uitbrak. In eerste instantie werd er geen bericht gestuurd. Tot een vriend opmerkte dat het wel echt grappig zou zijn en het een unieke kans was. Dus ik stuurde het – in mijn ogen – vrij onschuldige bericht: ‘Mijn oprechte excuses. Niet persoonlijk, maar dat weet je wel hoop ik. Groeten Georges. PS: Als je eens wil afspreken…’ We hadden nooit verwacht dat de sms een welles-nietesspelletje teweeg zou brengen, laat staan dat dit in de pers zou worden uitgevochten.

Aangezien ik momenteel in het buitenland verblijf, was de grootte van de hetze ook nooit helemaal duidelijk. Ik was dan ook geschrokken toen ik een duidelijker beeld kreeg van de omvang. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen tegen elkaar op te zetten. En daar is met het laatste bericht duidelijk een inschattingsfout gemaakt. Wat voor mij, en bij uitbreiding enkele vrienden, een briljant grapje leek, was dat voor de desbetreffende personen veel minder. Daarvoor wens ik mij uiteraard te excuseren. Bij Georges Leekens die vals beschuldigd werd voor het sturen van een sms. Maar excuses zijn vooral op zijn plaats bij Bob Peeters die, na een onaangename gebeurtenis, ook nog eens met mijn grap geconfronteerd werd.

Oprechte excuses, het was niet persoonlijk. Wel inderdaad een stomme grap.”

 

1868 keer bekeken