Jonge Duivels missen finale WK

De jonge Duivels hebben zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het WK. Onze U17 verloor in de halve finale van Mali met 3-1. Dante Rigo opende na een kwartier de score voor België, vijf minuten later maakte Boubacar Traore gelijk en na de rust liepen de Malinezen verder uit. Zondag speelt België voor de bronzen medaille tegen Mexico of Nigeria.

De Belgen begonnen het sterkst aan de wedstrijd en kwamen na een kwartier op voorsprong. Jorn Vancamp zette knap voor op Dante Rigo en die maakte via de binnenkant van de paal het openingsdoelpunt. Zijn derde doelpunt van het toernooi. Lang konden de Belgen niet profiteren van die voorsprong. In de 22e minuut knalde Boubacar Traore de gelijkmaker binnen. 

De jonge Duivels moesten even bekomen van de 1-1 en hun spel verwaterde wat. Naar het einde van de eerste helft kwamen de Belgen opnieuw in de wedstrijd. Ismail Azzaoui en Jorn Vancamp waren dicht bij de 2-1, Mali probeerde het met enkele afstandsschoten.

De tweede helft begon dramatisch voor de Belgen. Doelman Teunckens verkeek zich helemaal op een verloren bal, waardoor Maiga makkelijk de 2-1 kon binnenkoppen. De jonge Duivels moesten opnieuw bekomen van het tegendoelpunt maar trokken na enkele wissels ten aanval. Onder andere de ingevallen Van Vaerenbergh was enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar vijf minuten voor tijd was het game over voor de Belgen. De Malinees Koita trapte de 3-1 binnen.

Na enkele knappe prestaties eindigt het WK voor de Belgen in de halve finales. Zondag spelen ze nog voor de derde plaats in de kleine finale tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Mexico en Nigeria.  

 

491 keer gelezen