Club bibbert in tweede helft, maar wint

Club Brugge heeft voor het eerst dit seizoen kunnen winnen in de Europa League. Blauw-zwart haalde het in het eigen Jan Breydelstadion met 1-0 van Legia Warschau en is zo alleen derde in groep D.

Club Brugge begon het sterkst aan de wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten twee kansen. Een schot van Thomas Meunier werd eerst afgeblokt, enkele minuten later tikte Pereira een voorzet van Vazquez over. De wedstrijd viel nadien stil. Legia Warschau trok een dubbele muur op en Club vond geen opening. In minuut 39 voetbalde Meunier zich dan toch een weg tussen de Poolse verdedigers. Met een beetje geluk en na een knappe afwerking bracht hij Club op voorsprong.

Bij het begin van de tweede helft kreeg Club Brugge bijna een cadeautje van Lewczuk. De Pool speelde de bal te kort terug op doelman Kuciak, Pereira zat er nog net tussen maar profiteerde niet. Drie minuten later was Club opnieuw dicht bij de 2-0, een kopbal van Denswil eindigde op de paal. Nadien zakte Club Brugge in en kwam Legia beter in de wedstrijd. Even leek eenzelfde verhaal als uit de heenwedstrijd te ontstaan, maar Club hield deze avond wel stand.

Dankzij deze overwinning springt Club Brugge over Legia Warschau naar de derde plaats in groep D. Het heeft nu twee punten minder dan FC Midtjylland, dat met 5-0 verloor van groepsleider Napoli. De club van Dries Mertens pakte in de vier groepswedstrijden 12 op 12.

Stand groep D: 

  1. Napoli 12p
  2. Midtjylland 6p
  3. Club Brugge 4p
  4. Legia Warschau 1p
757 keer gelezen