Benzema riskeert zware celstraf

Real Madrid-spits Karim Benzema is door het Franse gerecht beschuldigd van misdadige samenspanning en medeplichtigheid in de afpersingszaak rond Lyon-middenvelder Mathieu Valbuena. Benzema riskeert een celstraf tot vijf jaar en mag voorlopig geen contact hebben met zijn collega-international.

Woensdag werd Benzema opgepakt door de Franse politie en werd hij verhoord over zijn aandeel in de zaak. De openbare aanklager ziet nu voldoende aanleiding om een onderzoek te openen. Mathieu Valbuena werd afgeperst met een sekstape waarin hij te zien is. De bewuste video kwam in handen van drie personen die er Valbuena mee probeerden af te persen.

Benzema gaf intussen toe dat hij met Valbuena gesproken heeft over die video. Hij deed dat op vraag van een jeugdvriend, die benaderd was door de afpersers. De advocaat van de Real Madrid-spits herhaalde donderdag dat zijn cliënt onschuldig is. Midden oktober werden er al drie veronderstelde afpersers in staat van beschuldiging gesteld en in voorlopige hechtenis geplaatst. Ook ex-international Djibril Cissé werd toen gehoord, maar hij werd al snel weer vrijgelaten.

Niet in Franse selectie

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft beslist om zowel Benzema als Valbuena niet op te roepen voor de oefenwedstrijden tegen Duitsland (13/11) en Engeland (17/11). Valbuena zit niet in de selectie omdat hij “in een psychologisch moeilijke situatie zit”, aldus Deschamps. “Ik heb die beslissing genomen om hem op adem te laten komen.” Benzema is er niet bij door een hamstringblessure. 

1645 keer bekeken