Rode Duivels officieel beste van de wereld

De Rode Duivels klimmen vandaag officieel van de derde naar de eerste plaats op de nieuwe FIFA-ranking. Het is Belgiës hoogste notering sinds de introductie van de wereldranglijst in december 1992.

Achtste beste land ooit
Op de FIFA-ranking zijn de Rode Duivels de achtste lijstaanvoerder, sinds de rangschikking werd gecreëerd. Duitsland, Brazilië, Italië, Frankrijk, Argentinië, Spanje en Nederland mochten al eerder bovenaan de lijst pronken.

Eerste na winst tegen Andorra en Israël
De troepen van Marc Wilmots speelden sinds de publicatie van het vorige klassement, op 1 oktober, hun twee laatste EK-kwalificatiewedstrijden. In Andorra wonnen de Rode Duivels met 1-4, waarna Israël in het Koning Boudewijnstadion met 3-1 geklopt werd. België eindigde zo op de eerste plaats in kwalificatiegroep B en verzekerde zich van een ticket voor het EK van volgend jaar in Frankrijk.

Hoger dan Duitsland en Argentinië
Op de ranking springt België met 1.440 punten over wereldkampioen Duitsland, tweede met 1.388 punten, en vicewereldkampioen Argentinië met 1.383 punten, dat van de koppositie naar de derde plaats zakt. De top vijf wordt vervolledigd door Portugal (1.364) en Chili (1.288), dat vier plaatsen winst boekt. Daarna volgen Spanje, Colombia (-2), Brazilië (-1), Engeland (+1) en Oostenrijk (+1).

Team van het Jaar?
De volgende FIFA-ranking wordt op 3 december vrijgegeven. Als België dan nog eerste staat, krijgt het de titel 'Team van het Jaar'.

De eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels staat op 13 november geprogrammeerd. Dan spelen ze een oefeninterland tegen Italië in het Koning Boudewijnstadion. Vier dagen later ontvangen Kompany en co. in Brussel Europees kampioen Spanje.

831 keer bekeken