Sterk Gent stunt tegen Valencia

AA Gent heeft z’n eerste overwinning in de Champions League geboekt. Tegen het Spaanse Valencia wonnen de Buffalo’s in eigen huis met 1-0. Sven Kums scoorde vanop de stip het enige doelpunt van de wedstrijd. Gent staat nu derde met vier punten en behoudt nog steeds alle kansen om Europees te overwinteren.

Bij Gent kwam Laurent Depoitre dan toch aan de aftrap. De spits kreeg na een minuut ook al meteen een kansje, maar zijn schot was te slap om de Valencia-doelman te verontrusten. Gent drukte door en creëerde enkele uitstekende kansen. Vooral de kopbal van Danijel Milicevic verdiende beter. De Zwitser kopte een voorzet van Saief op de paal en Depoitre kwam net tekort om de 1-0 binnen te tikken. Enkele minuten later kopte Brecht Dejaegere vanop de kleine baklijn onbegrijpelijk over. Zo ging de ploeg van Hein Vanhaezebrouck rusten met 0-0, en daar mochten vooral de Spanjaarden blij mee zijn.

De tweede helft begon wel uitstekend voor de Buffalo’s. Al na 5 minuten kreeg Gent een strafschop toen Barragán de bal met de hand beroerde. Sven Kums scoorde dit seizoen al vier strafschoppen en ook deze ging binnen. Al zat Valencia-doelman Doménech er wel nog met een handje bij. De fans in de Ghelamco Arena maalden daar niet om, want Gent stond voor de eerste keer op voorsprong in de Champions League. Gent controleerde de wedstrijd en de Spanjaarden kwamen er niet aan te pas. Al mistte Piatti een zeldzame Spaanse kans.

In het slotkwartier kwam Valencia nog opzetten, maar onder impuls van een enthousiast publiek kon Gent de 1-0 vasthouden. De Buffalo’s staan nu derde in groep H. Het heeft vier punten, twee minder dan Valencia. In de andere wedstrijd won Zenit met 0-2 van Lyon, waardoor de Russen nu zeker zijn van kwalificatie. Gent heeft nu ook drie punten meer dan Lyon. 

Vanhaezebroeck: "Dit was geen stunt"

De overwinning tegen Valencia was reden genoeg voor een volksfeest in en rond het stadion. Want AA Gent werd eindelijk ook eens beloond voor zijn knappe voetbal in de Champions League. Maar een stunt was het niet, volgens trainer Hein Vanhaezebrouck.

 

6714 keer bekeken