KAA Gent - Valencia: de facts

Na het 2-1-verlies tegen Valencia van twee weken geleden gaat AA Gent vanavond in eigen huis op zoek naar een punt of zelfs de drie punten tegen diezelfde Spaanse topclub. Enkele voordelen voor AA Gent: het speelt thuis, liet een bijzonder goede indruk na in Valencia én Los Che konden in vijf wedstrijden nog maar één keer winnen op verplaatsing van een Belgische ploeg.

Die ene keer was in 2004 tegen Anderlecht in de Champions League. Valencia won toen met 1-2. Tegen Gent zullen de Vleermuizen de punten allesbehalve cadeau krijgen. De Buffalo’s zijn in alle competities samen al negen maanden ongeslagen in de eigen Ghelamco Arena.

Op zoek naar eerste overwinning

In de voorbije drie groepswedstrijden pakte AA Gent één punt. Het speelde 1-1 gelijk tegen Olympique Lyon, maar verloor de andere twee wedstrijden met 2-1 van Zenit Sint-Petersburg en Valencia. In de stand heeft Gent evenveel punten als Lyon, Zenit leidt met 9 punten, Valencia heeft er 6.

Het doel van de Buffalo’s is Europees overwinteren. Daardoor moeten ze in de volgende drie groepswedstrijden beter doen dan rechtstreeks concurrent Lyon. Een gelijkspel tegen Valencia is voor de supporters en de club een vereiste vanavond en velen hopen stiekem op meer.

Hoe AA Gent het doet tegen Valencia ziet u vanavond vanaf 20u15 live op 2BE!