Benzema opgepakt in zaak-Valbuena

Real Madrid-spits Karim Benzema is door de Franse politie opgepakt voor mogelijke betrokkenheid in de afpersingszaak rond Mathieu Valbuena. De Franse international kwam deze ochtend aan bij de gerechtelijke politie in Versailles. Het parket bevestigt dat hij in voorlopige hechtenis is geplaatst, maar geeft verder geen commentaar.

Afpersing met sekstape
De onderzoekers willen nagaan in welke mate Benzema op de hoogte was van het bestaan van een sekstape, waarin Lyon-middenvelder Valbuena te zien is. De spits van Real Madrid zou Valbuena er begin oktober over hebben gesproken bij de Franse nationale ploeg. Benzema zou op de hoogte zijn gebracht van de sekstape nadat iemand uit zijn omgeving gecontacteerd was door de vermoedelijke afpersers. Die zouden Benzema gebruikt hebben om Valbuena af te persen.

Gevraagd afpersers te betalen?
Het verhoor moet duidelijk maken of hij Valbuena al dan niet gevraagd heeft de afpersers te betalen. Midden oktober werden drie veronderstelde afpersers in staat van beschuldiging gesteld en in voorlopige hechtenis geplaatst. Ook Frans ex-international Djibril Cissé werd toen gehoord, maar hij werd snel weer vrijgelaten. 

897 keer gelezen