Man City vlot naar 1/16 finales

Manchester heeft zich verzekerd van een plek in de 16de finales van de Champions League. De Citizens – met Kevin De Bruyne verrassend op de bank – versloegen Sevilla met 1-3. Alle doelpunten vielen voor de rust.

Na amper 7 minuten veegden de Citizens de nul al van het scorebord. Fernandinho stak de bal knap door naar Sterling, die koel bleef en onder Rico binnenstak. Vier minuten later scoorden de Citizens een tweede keer. Sterling legde breed tot bij Bony. Doelman Rico kon diens schot nog pareren maar de goed gevolgde Fernandinho kopte de rebound binnen: 0-2 na amper 11 minuten. De Spanjaarden lieten de kopjes niet hangen en scoorden nog voor de rust de aansluitingstreffer. Rechtsback Coke dribbelde tot aan de achterlijn en leverde de perfecte assist af voor rechtsback Trémoulinas, die de 1-2 in doel kopte. City stelde nog voor rust orde op zaken: voormalig Sevilla-speler Navas zette laag voor, Bony tikte de 1-3 binnen.

De eerste kans na de pauze was ook voor de Engelsen. Fernandinho wrikte zich los van zijn bewaker en haalde verschroeiend uit, maar Rico behoedde de Andalusiërs voor een grotere achterstand. Twintig minuten voor tijd haalde Pellegrini doelpuntenmaker Sterling naar de kant voor De Bruyne. Zowel Fernandinho als Bony kregen nog de mogelijkheid om de score verder uit te diepen, maar faalden in de afwerking. City wint zo voor de derde CL-wedstrijd op rij en schaart zich bij de laatste zestien. Sevilla verliest voor het eerst een Europese wedstrijd met meer dan één doelpunt verschil. Het moet zijn resterende twee wedstrijden (tegen Mönchengladbach en Juventus) winnen om zich nog te kwalificeren.

703 keer bekeken