HVH: "Hebben kansen al laten liggen"

AA Gent staat na drie van de zes wedstrijden derde in groep H, met evenveel punten als Olympique Lyon en acht en vijf minder dan Zenit en Valencia. De Buffalo’s maken zo nog altijd kans op plaats twee of drie in de poule, maar trainer Hein Vanhaezebrouck beseft dat dat niet makkelijk zal zijn. “Wij hebben onze kansen al laten liggen, we hadden hier met 5 punten kunnen staan, dus overwinteren in de Champions League wordt moeilijk.”

De doelstelling van Gent is overwinteren in Europa. “De derde plaats is misschien nog mogelijk. Maar als je thuis verliest van Valencia en Lyon wint van Zenit, dan moet je nog naar daar en weet je dat het over kan zijn. Daar verliezen is over en out en dan speel je een laatste wedstrijd zonder belang. Laat ons hopen dat we thuis minstens hetzelfde resultaat kunnen halen als tegen Lyon en liefst nog beter doen.”

Het grote voordeel van AA Gent is het publiek. Ook nu doet Vanhaezebrouck een beroep op de Buffalo-supporters: “Als zij zich laten horen vanaf de eerste minuut en de ploeg vooruitduwen, dan kan je echt een twaalfde man hebben en dat kan belangrijk zijn in deze wedstrijden.”

Stand groep H: 

  1. Zenit 9p
  2. Valencia 6p
  3. KAA Gent 1p
  4. Olympique Lyon 1p