Gelijkspel aan de Gaverbeek

Bekijk het matchverslag vanaf 16:45.

De laatste wedstrijd van speeldag veertien werd gespeeld in Waregem. Het Regenboogstadion was zo goed als uitverkocht voor de derby tegen KV Kortrijk. Essevee mikte op een straffe negen op negen en op de vierde plaats ten koste van Club Brugge. Kortrijk kon al 5 jaar niet meer winnen in Waregem.

Weinig kansen in de openingsfase. Mbaye Leye dwong een penalty af na een onnodige duwfout van Chanot. De spits wou graag zijn achtste doelpunt van het seizoen maken maar Keet lag in de weg. Wat later kon doelman Keet een strakke voorzet van De Ridder niet voldoende wegwerken en kon Lepoint in de rebound binnenduwen: 1-0. Papazoglou kon enkele minuten later na een knappe aanval een perfect gemeten voorzet van Kagé niet binnenkoppen. Net voor de rust verlengde Papazoglou een corner en liep Pavlovic de bal in doel met zijn buik: 1-1.

In de tweede helft kwam Zulte Waregem niet aan voetballen toe door de sterke organisatie van Kortrijk. Het waren de Kerels die als eerste konden dreigen. Na knap combinatievoetbal tikte Papazoglou de bal voor zijn eigen voeten weg en rolde de bal naast het doel. Kortrijk scoorde alweer via een hoekschop. Tomasevic kon koppen en de bal ging via Bossut in doel: 1-2. De voorsprong duurde niet lang. Zulte Waregem besloot om lange ballen te spelen en dat loonde. Leye legde af voor Lepoint die op zijn beurt de bal klaar legde voor de inlopende Thiam: 2-2. Enkel de ingevallen Storm had nog een kans om te scoren maar hij stuitte op Keet.