RSCA pakt 3 punten na matige wedstrijd

Bekijk het matchverslag vanaf 2:45.

Anderlecht heeft thuis met 2-0 gewonnen van Moeskroen en springt in het klassement over KV Oostende naar de tweede plaats. Paars-wit speelde een matige wedstrijd, maar wist uiteindelijk toch de drie punten thuis te houden. Moeskroen blijft in de onderste gelederen van het klassement.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Moeskroen hield makkelijk stand tegen een Anderlecht dat traag was in de opbouw en weinig tot geen kansen kon creëren. Paars-wit miste duidelijk de geschorste Steven Defour en Dennis Praet, die zich blesseerde tijdens de opwarming. De bezoekers waren nog het dichtst bij het openingsdoelpunt, via Aksentijevic en Hubert.

Na een draak van een eerste helft begon Anderlecht beter aan de tweede 45 minuten. De thuisploeg voetbalde enkele kansjes bij elkaar en kwam ook op voorsprong via Andy Najar. Na de 1-0 viel de wedstrijd opnieuw stil en Anderlecht zag Ivan Obradovic uitvallen met een knieblessure. Moeskroen kwam nog twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar uiteindelijk verdubbelde Najar de score nog voor Anderlecht. Paars-wit pakt zo de drie punten na een moeizame wedstrijd en komt tot op één punt van leider AA Gent. 

 

6011 keer bekeken