STVV wint van ex-trainer Ferrera

Bekijk het matchverslag vanaf 31:50

STVV heeft in eigen huis de opmars van Standard even uitgesteld. In een leuk duel wonnen de Kanaries met 1-0 van de Rouches dankzij een doelpunt van Junior Edmilson.

Standard pakte de match eerder verdedigend aan, het wilde Sint-Truiden zo goed mogelijk vastzetten en vanuit de organisatie tegen prikken. Toch kregen beide teams kansen op het openingsdoelpunt en daarin waren er twee hoofdrolspelers: Edmilson voor STVV en Knockaert voor Standard. De flankaanvaller van STVV lokte na een kwartier een penalty uit toen doelman Hubert te enthousiast en onnodig uit kwam. Junior Edmilson ging zelf achter de bal staan, maar hij schoot de strafschop naast. Niet veel later kreeg Knockaert aan de overkant een geweldige kans, maar hij schoot op de benen van Doelman Dutoit.

In de tweede helft ontplooide doelman William Dutoit verder zijn kunnen nadat Edmilson STVV op de 1-0 voorsprong had geschoten. Penaltymisser rechtgezet. De reactie van Standard bleef niet uit en Knockaert kreeg drie grote kansen, maar weeral stond Dutoit telkens op de goede plaats. Het lukte Standard niet om de keeper te kloppen en zo ontpopte hij zich samen met Edmilson tot matchwinnaar.

 

Voor Standard komt er zo een einde aan de opmars na hun 6 op 6. Sint-Truiden komt dankzij de overwinning erg dicht bij Play-Off 1 en staat nu 7de.

2244 keer bekeken